Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗ & ΥΓΕΙΑ Ρόδος 07.12.2011 Μειώθηκαν οι επισκέψεις των ελλήνων στους γιατρούς

      Βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από την έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), οι έλληνες αναγκάζονται δυστυχώς να μειώσουν τις επισκέψεις τους στους γιατρούς λόγω οικονομικών δυσχερειών Σύμφωνα με την έρευνα, από το διάστημα 2006-2011 καταγράφεται δραματική μείωση επισκέψεων σε γιατρούς αλλά και άλλες υπηρεσίες υγείας. Οι πρώτες ειδικότητες που έχουν μπει στις λίστες των περικοπών είναι οι γυναικολόγοι, οι οδοντίατροι, τα ιδιωτικά νοσοκομεία, οι εργαστηριακοί έλεγχοι και γενικά όλες οι υπηρεσίες που χρειάζεται να πληρώσει ο ίδιος ο ασθενής το κόστος.
      Είναι προφανές λοιπόν, πως μια τέτοια πρακτική οδηγεί στη μείωση των δεικτών υγείας των Ελλήνων, ενώ τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας πρόκειται να παρουσιασθούν σύντομα
      Αξίζει να αναφερθεί πως ακόμη και πριν από δύο χρόνια η αντίστοιχη έρευνα κατέδειξε πτώση των επισκέψεων σε γιατρούς κατά 5%, εξαιτίας οικονομικής δυσπραγίας.
      Ενδεικτικό είναι πως, οι επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, όπου ο ασθενής καλείται να πληρώσει ακόμη και 70€, καταγράφουν πτώση περίπου 30%.
      ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔ ΟΥ
      Τομέας ιατρικών ειδήσεων & ενημέρωσης
‘’Στέγη ‘’ ΙΣΡ Ερυθρού Σταυρού 14 (παλιό Νοσοκομείο ) Ρόδος 85100 www.isrodou.gr, med@isrodou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου