Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ Ρόδος 08.06.2012 Η άσκηση δεν βοηθά στην κατάθλιψη

      Νέα βρετανική έρευνα αμφισβητεί προηγούμενη επιστημονική μελέτη, αναφορικά με την άσκηση και την βελτίωση της ανάκτησης της ψυχολογικής διάθεσης, σε πάσχοντες από κατάθλιψη.
      Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, ασθενείς με διαταραχές κατάθλιψης που έλαβαν βοήθεια μέσω της άσκησης, δεν κατάφεραν να ανεβάσουν τα επίπεδα της δραστηριότητάς τους, εκτός από την χορήγηση θεραπείας αντικαταθλιπτικών.
      Η νέα μελέτη που διήρκησε έναν χρόνο και συμμετείχαν 361 άτομα σε 2 ομάδες, μείωσε τα συμπτώματα κατάθλιψης στην ομάδα των εθελοντών που αθλούνταν ως και 3 φορές την εβδομάδα, όμως δεν υπήρχε σημαντική διαφορά συμπτωμάτων μεταξύ των δύο ομάδων.
      Σύμφωνα με την έκθεση της παλαιότερης έρευνας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Κλινικής Αριστείας (NICE) το 2004, οι επιστήμονες πρότειναν στους πάσχοντες από κατάθλιψη, ως 3 συνεδρίες άσκησης την εβδομάδα. Την εποχή εκείνη η έρευνα είχε δείξει πως η αυξημένη σωματική δραστηριότητα θα μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα με ήπια κατάθλιψη.
      "ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΛΠΙΖΑΜΕ ΠΩΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.
      ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ. Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ, ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ", δήλωσε ο καθηγητής της δημόσιας υγείας, του Kings College του Λονδίνου, Δρ. Άλαν Μάριον-Ντέιβις.
      Πηγή: BBC
ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ / ΜΕΤΆΦΡΑΣΗ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΉ ΟΜΆΔΑ Υγείαonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου